Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
Czytali temat:
Wacław Magoń Krisu22 Adamczyk alicec74 Mareczek86 (12618 niezalogowanych)

()
Początkujacy
To dojebałeś
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Fakt-życiowe przesłanietekst jak z hymnu dla Blachar
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
TORNADO napisał:
BZIQ napisał:
ark napisał:
a co z fanami myszki Miki
Są...żyją...

Są, są wierni i oddani myszy, która widnieje na plastronach ukochanego Falubazu już od początku lat 60-ych. A jest nas dziesiątki tysiecy.

@Hehe, BZIQuś, to ja 100-procentowy mężczyzna jestem!

@Blondyn: Krzysiu Umileny, za to Cię kocham. Zawsze głęboką, filozoficzną myślą zaskoczysz!
Zgłoś wpis
682 Posty
anna ...
(wiedzma)
Latający Holender
"Gdyby mężczyźni żenili się z kobietami, na które zasługują, mieliby bardzo ciężkie życie."
Oskar Wilde

"Gdyby mężczyźni zachodzili w ciążę, aborcja byłaby sakramentem."
Florynce Kennedy

Nożyce pozdrawiają
Zgłoś wpis
220 Postów
ark .
(ark)
Doświadczony forumowicz
No dobra ale jacy Ci Prawdziwi Faceci Musieli by byc ,wysoki brunet wieczorową porą z pękiem róż ,ubrany w czarną motocyklową skórę ,
Sniady ratownik z basenu ?
Strażak Robert ?
Jak pokazac true mena bez zdejmowania spodni ,tak jak prezes MFW ?
No i jeszcze trzeba patrzec czy nie jest to pani fryzjerka ,zamiast pokojówki.
Zgłoś wpis
169 Postów
Henryk Owsianko
(HenrykO)
Stary wyjadacz
"prawdziwy mężczyzna", "prawdziwa kobieta", "wszystko" i "nic", to słowa, które znaczą dokładnie tyle samo.
Za wszelką cenę próbujemy stworzyć kosz, do którego dałoby się wrzucić "prawdziwych mężczyzn", tylko wtedy by się okazało, że są różni. Stałyby nad tym koszem kobiety i kłóciłyby się, który tam trafił słusznie, a który nie. Być może doszłyby do wniosku, że jest to kwestia gustu a dyskusja jest bezprzedmiotowa, bo o gustach się nie dyskutuje.
Ale w takim razie o czym dyskutować, skoro nie o tym, co nie ma sensu.
Może o truizmach.
1. Najpiękniejszą kobietą na świecie jest ta, którą mam.
2. Jest prawdziwą kobietą.
3. Ma najlepszy gust.
4.Jest moja.
-----------------------------------------
1. Najmądrzejszym facetem jest ten, który jest ze mną,
2. Jest prawdziwym facetem.
3.Ma najlepszy gust.
4. Jest mój.
-------------------------------------------
Nie dotyczy to jedynie Holandii ale każdego miejsca, w którym się znajdujemy.
Autor/ka/ pytania (tezy) jest klasycznym cynikiem, który sprowokował tę inteligentną dyskusję, na miarę Polaków mieszkających w Holandii i nie tylko.
Mam nadzieję, że tym razem dojdziemy do prawdy i ostatecznie ustalimy definicję, o ktorą toczy się dysputa.

Pozdrawiam z Gandawy
Zgłoś wpis
169 Postów
Henryk Owsianko
(HenrykO)
Stary wyjadacz
wiedżma, nie bądź feministką,
Zgłoś wpis
169 Postów
Henryk Owsianko
(HenrykO)
Stary wyjadacz
Na pierwszy rzut oka nie wyglądasz na feministkę (na avatarze)
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
HenrykO napisał:
...
Mam nadzieję, że tym razem dojdziemy do prawdy i ostatecznie ustalimy definicję, o ktorą toczy się dysputa.

Mądra wypowiedź ale ten optymizm na końcu trochę jakby nierealny dla mnie
Nie ustalimy żadnej definicji, nie dojdziemy nawet do prawdy bo wszystko to jest kwestia po prostu percepcji jednostki.
Dla jednej kobiety "prawdziwym" mężczyzną będzie ten który nosi ja na rękach a dla innej ten który będzie w stanie zaprzeczyć jej opinii.
Może zostawmy kategoryzowanie indywidualnym osobom bo przecież - jak piszesz - gusta sa różne i preferencje w stosunku do drugiej osoby tez...
... wąskie czy szerokie ramiona. uczuciowy czy twardziel, umiejący gotować czy "noga" w kuchni, mający zdanie na temat wystroju wnętrz czy nie, lubiący kwiatki albo nie, realista czy marzyciel, za bezgranicznym równouprawnieniem czy jednak trochę za "słabością" płci żeńskiej .......

Więc może zamiast dyskutować w nieskończoność po prostu skupimy sie na cechach najbardziej pożądanych w "prawdziwych" mężczyznach według naszych Pań ...
a potem mężczyźni wypunktują swoje wymagania co do kobiet ....
... i nastanie krępująca cisza

P.S.
O gustach można a nawet należy dyskutować. Określają one przecież to jak się ubieramy czy zachowujemy. Cały świat mody jest przecież dyskusja o gustach a kobiety w tym maja największą radochę ....

Pozdrawiam
Z dużego pokoju
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
W pełni się z tym zgadzam wiec jeśli chodzi o mnie to najbardziej pożądane u faceta jest to,ze daje mi poczucie jakbym była najważniejszą, najpiękniejszą kobieta na świecie,ze widzę to w jego oczach.Nie wiem dlaczego w dzisiejszym świecie wielu facetów czeka biernie, aż to kobieta przejmie inicjatywę-będzie dzwoniła, smsowała, zaprosi na kawę, a książę w końcu łaskawie się zgodzi.Szkoda,ze mężczyźni przestają być tradycjonalistami.
Zgłoś wpis

Bliżej nas